20/05/2024
19.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

STRAZBURGU REFUZON IVANOVIN! S’ka shpëtim për Gruevskin, Jankullovskën, Mijallkovin…

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg, ka njoftuar se kërkesat e ish-funksionarëve të VMRO-së dhe të dënuarve dhe të akuzuarve nga rastet e hapura të ish-Prokurorisë Speciale Publike (PSP), të cilat ish-presidenti Gjorge Ivanov në prill të vitit 2016-të i fali, janë të papranueshme. GJEDNJ, ka vlerësuar se të akuzuarit dhe të dënuarit nuk kanë shteruar të gjithë mjetet juridike vendore. Nga atje kanë nënvizuar se vendimi është përfundimtar.

Kjo do të thotë që rastet e ish-PSP-së të mos pezullohen dhe procedurat për to të vazhdojnë.

Të fundit