24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Temperaturat e larta në Maqedoni, rekomandohet që kategoritë më të rrezikuara të lirohen nga puna

Ministria e Shëndetësisë (MSH) në bashkëpunim me Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) dhe Drejtorinë për Çështje Hidrometeorologjike, ka njoftuar se një valë e nxehtit do të prekë të gjithë vendin duke filluar nga dita e sotme 19 qershor 2024, e deri më 23 qershor 2024. Në përgjigje të kësaj situate, qeveria ka miratuar një sërë rekomandimesh për të mbrojtur popullatën nga rreziqet që sjellin temperaturat e larta.

Rekomandimet përfshijnë masat e mëposhtme:

Gratë shtatzëna dhe personat mbi moshën 60 vjeç janë liruar nga detyrimet e punës për të mbrojtur shëndetin e tyre.
Masat në Ambiente të Kujdesit për Fëmijët: Në çerdhe, nuk duhet të kryhet aktivitet fizik dhe fëmijët nuk duhet të dalin jashtë nga ora 11:00 deri në 17:00 për të shmangur ekspozimin ndaj diellit në orët me rrezatim të lartë.

Ndihmë nga Njësitë e Vetëqeverisjes Lokale: Kryqi i Kuq dhe Qendrat për Punë Sociale do të ofrojnë ndihmë specifike për personat e vetmuar, të moshuar, të pafuqishëm dhe të pastrehë në rajonet e prekura nga vala e nxehtit.

Siguria në Vendin e Punës: Punëdhënësve u kujtohet detyrimi për të respektuar rregullatligjore që mbrojnë punëtorët nga rreziqet e mundshme, veçanërisht gjatë këtyre ditëve të nxehta.

Qeveria dhe institucionet përkatëse bëjnë thirrje për vigjilencë dhe kujdes të shtuar gjatë kësaj periudhe për të parandaluar çdo pasojë që mund të vijë nga temperaturat e larta.

Të fundit