12/07/2024
24.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tetë maqedonas janë shkruar si shqiptarë për t’u punësuar në komunën e Kumanovës

Kryetari i komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, nga sot do të jetë mbikëqyrës i tetë administratorëve të rinj që kanë aplikuar për punësim si shqiptarë etnik edhe pse janë maqedonas etnik.

“A1on” mëson se komuna e Kumanovës ka punësuar tetë kandidatë maqedonas me kod identifikimi shqiptar (ka) të marrë nga Agjencia e Administratës.

Me vendim të sekretarit të komunës, Alekdandar Gelevski, në shpalljen publike të komunës, të cilin e ka bërë Agjencia për punësim, është përzgjedhur kandidati për bashkëpunëtor i ri për siguri në mbrojtje civile dhe shpëtim dhe menaxhim me krizë, i cili. e regjistruar si shqiptare edhe pse është etnike maqedonase.

“A1on” mëson se maqedonas të cilët janë të regjistruar si shqiptarë janë të punësuar edhe në pozitat: nëpunës i pavarur për administrimin e pagave në sektorin e çështjeve financiare, për këshilltar në departamentin për përcaktimin dhe mbledhjen e tatimit në trashëgimi dhe shitje të dhuratave Sektori i taksave, për junior. bashkëpunëtor në Departamentin për Mbrojtjen e Mjedisit dhe Natyrës, për dy bashkëpunëtorë të rinj për kulturë në Departamentin e Kulturës dhe Sportit, për një inspektor të vogël për komunikacionin rrugor në Departamentin e Mbikëqyrjes Inspektuese dhe për pozitën Zyrtar për çështje administrative dhe dokumentacion projekti në Departamenti i Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe Integrimeve Evropiane.

Për pozitën me titull Junior Associate për Analitikë të Zhvillimit Ekonomik Lokal në Departamentin e Planifikimit Strategjik, ku kërkoheshin dy kandidatë shqiptarë etnikë, janë të punësuar kandidatë shqiptarë dhe kandidat për pozitën Junior Associate për mbështetje gjatë kontrollit të vlerësimit të pasurisë së paluajtshme. në Departamentin e Vlerësimit dhe Vjeljes së Tatimit në Pronë.
Dështoi vetëm shpallja për Bashkëpunëtor të Lartë në Departamentin për Përcaktimin dhe Vjeljen e Tatimit në Trashëgimi dhe Dhurata për shkak se nuk kishte kandidat të kualifikuar për punësim.

Komisioni Administrativ i Përzgjedhjes, sipas procedurës së punësimit, kontrollon dokumentet e kandidatëve të regjistruar dhe nëse ato janë të përshtatshme për pozicionin e regjistruar në konkurs, dhe ata që plotësojnë kushtet testohen në Agjencinë e Punësimit.

Ata që e kalojnë provimin shkojnë në intervistë për punësim, pas së cilës Agjencia ia dorëzon komunës kandidatët më të renditur si propozime dhe komuna në fund merr vendimin.

Të fundit