21/05/2024
15.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Tetovë : 100 masa për drejtimin e automjeteve pa kaluar provimimin për patent shofer

Në gjysmën e parë të kaluar të këtij muaji, deri më sot (16-qershor) në rajonin më të gjërë të Tetovës janë shqiptuar gjithsej 100 masa për drejtimin e automjeteve pa kaluar provimimin për patent shofer dhe pa leje të vlefshme informon Tetovasot. Më së shumti ka bëhet fjalë për të rinjtë e moshës së shkollës së mesme që drejtonin automjetet, kryesisht nëpër rrugët e qytetit, në shkollat ​​e tyre apo në ambientet hotelierike ku qëndronin dhe argëtoheshin këto ditë. Të gjithë janë përjashtuar nga trafiku dhe për ta janë përgatitur parashtresa në përputhje me nenin 225 të Ligjit për siguri në komunikacionin rrugor, i cili parasheh gjobë prej 250 euro në kundërvlerë në denarë. Gjithashtu, një gjobë e tillë i pret edhe pronarët e automjeteve që i lënë të drejtojnë, edhe pse e dinin se nuk kishin patentë shoferi, kanë lejuar që veturat e tyre ti drejtojnë.
Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë rikujton dhe apelon para së gjithash adoleshentët e rinj që të përmbahen nga ngasja pa e dhënë provim për patent shofer, sepse në këtë mënyrë rrezikojnë sigurinë e tyre dhe të përdoruesve të tjerë të rrugës. Krahas kësaj, këshillohen të gjithë drejtuesit e mjeteve që të kenë kujdes të madh dhe të përshtasin shpejtësinë e tyre sipas kushteve të rrugës, pasi për shkak të reshjeve të gjata të shiut, rrugët janë shumë të lagështa dhe të rrëshqitshme, dhe në disa vende të mbushura me ujë. Ata këshillohen që të kenë kujdes edhe ndaj këmbësorëve përreth që të mos i spërkasin me ujë, pasi kjo paraqet kundërvajtje, për të cilën gjoba është 35 euro në kundërvlerë në denarë.TS

Të fundit