18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Titanik 2”: Mijalkov, Thaçi dhe të gjithë të akuzuarit dënohen me dy vjet burg për parregullsi zgjedhore (VIDEO)

Gjyqtarët Ognen Stavrev dhe Osman Shabani kanë rigjykuar rastin “Titanik 2”, i cili ka të bëjë me parregullsitë zgjedhore të bëra në zgjedhjet e vitit 2013. Gjykata vlerësoi të gjitha rrethanat lehtësuese dhe rënduese dhe i shpalli fajtorë të gjithë të dyshuarit.

Në gjykimin e përsëritur, ish-drejtori i UBK-së, Sasho Mijalkov, është dënuar me dy vjet burg. Edhe lideri i PDSH-së, Menduh Thaçi, u dënua me dy vjet burg.

Nga ish-anëtarët e KSHZ-së, të cilët u rikualifikuan për veprën e tyre dhe tani ndiqen për shkelje të së drejtës së votës, Bedredin Ibraimi u dënua me dy vjet burg, si dhe Vlatko Sajkovski, Sasho Srtsev dhe Anita Stefanovska të cilët morën një dënim me dy vjet burg.

Të pandehurit kanë bërë shkelje të drejtpërdrejtë të së drejtës zgjedhore në interes të interesave të tyre partiake, me shkelje të drejtpërdrejtë dhe të paramenduar”, tha ndër të tjera gjyqtari Stavrev.

Sasho Mijalkov u soll në gjyq me gjysmë ore vonesë nga policët e burgut nga burgu i Strugës. Në sallën e gjyqit ishte i pranishëm edhe djali i tij Aleksandar Mijalkov.

Të gjithë të akuzuarit e mohuan fajësinë në gjykimin e përsëritur. Sasho Mijalkov dhe Menduh Thaçi ndiqen penalisht për nxitje, ndërsa ish anëtarët e KSHZ-së akuzohen për anulim të votimit me urdhër të tyre. Ata prisnin që prokurori Gavril Bubevski ta tërhiqte aktakuzën sepse sipas tyre ajo ishte e pabazuar dhe pasi kjo nuk u bë, prisnin që gjyqtarët Stavrev dhe Shabani të jepnin aktakuzë lirues.

Gjykata e Apelit e anuloi vendimin në dhjetor 2019.

Në rastin “Titanik 2” ka parashkrim të caktuar për veprën e “marrjes së shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm” për të cilën akuzohej Mijalkov, tashmë në prill të këtij viti. Nëse Apeli nuk merr vendim për këtë rast deri në prill, Mijalkov do të lirohet nga akuza. Për pjesën tjetër të të pandehurve, përfshirë Thaçin, afatet e parashkrimit nuk skadojn së shpejti.

Të fundit