15/06/2024
17.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Todorov: Mesazhi i Michel është pozitiv, por qëndrimi i Macron na kthen në 2018-tën

Mesazhi i presidentit të BE-së, Michel, për zgjerimin e BE-së deri në vitin 2030 është pozitiv dhe kjo është deklarata e parë e një lideri europian me një lloj limiti kohor, por nga ana tjetër, deklarata e Macron-it na kthen në 2018 kur kishim veton nga Franca, beson ish-ministri i Arsimit dhe Shëndetësisë Nikolla Todorov. Në “Vesti Plus” në Kanal 5, ai megjithatë vlerësoi se ka një dritare mundësie për BE-në që duhet shfrytëzuar.

Për të qenë tërheqës për Bashkimin, duhet së pari të reformohemi, sepse padyshim që shtetet anëtare nuk duan probleme të importuara, mendon ai.

Todorov thotë se nuk njeh asnjë deputet të VMRO-DPMNE-së që do të votonte për amendamentet kushtetuese, por vlerëson se partia tani duhet të luajë, siç thotë ai, me mençuri, që të mos rrezikohet rruga evropiane, dhe nga ana tjetër. kjo nuk ndikon në rezultatin e zgjedhjeve. Ai beson se ka zgjidhje adekuate të krizës dhe paralajmëroi se do ta propozojë në VMRO-DPMNE, edhe pse tani nuk është politikisht aktiv.

Të fundit