22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Venko Filipçe;Urgjentisht duhet të miratohen masat mbrojtëse Covid-19 që janë në Kuvend

Urgjentisht duhet të miratohen masat mbrojtëse Covid-19 që janë në Kuvend.
Ligjvënësit të tregojnë përgjegjësi dhe të votojnë njëzëri dy paketat e masave për mbrojtjen e popullatës dhe parandalimin e përhapjes së mëtejshme të virusit.
Kërkoj që të gjithë të pranojmë të dërgojmë një mesazh uniteti për rëndësinë e respektimit të masave. Ata janë plotësisht të durueshëm, bazuar në analizën e Institutit për Shëndetin Publik dhe përvojat ndërkombëtare. Masa të njëjta apo të ngjashme janë aktualisht në fuqi në të gjitha vendet evropiane.
Nuk ka më kohë për vonesë, situata me virusin është serioze.
Gjithashtu ju them qytetarëve se masat dhe rekomandimet ekzistuese janë gjithashtu në interes të mbrojtjes së shëndetit të tyre dhe duhet të respektohen vazhdimisht. Spitalet po mbushen dhe të gjithë duhet të jemi të vetëdijshëm se secili prej nesh është në dorën tonë për të tejkaluar situatën. Vijojnë muajt e rrezikshëm të vjeshtës dhe dimrit dhe kërkoj një nivel të lartë ndërgjegjësimi dhe respekti për punën e punëtorëve shëndetësor.

Të fundit