23/05/2024
12.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) Faqet e përgjakura dhe syzet e thyera skandali në përleshjen e deputetëve në parlamentin bullgar

Një tentativë për përplasje fizike, si pështyrë dhe shtyrje para foltores së parlamentit, shënoi seancën e mëngjesit në Kuvendin Kombëtar në Bullgari, ku deputetët e partisë nacionaliste Prerodba u grindën me PP-DB (Vazhdo me ndryshimet-Demokratike Bullgari) e Kiril Petkovit.

Pas fjalimit të Javor Bozhankovit nga PP-DB, filluan shtyrjet mes deputetëve dhe tensioni u rrit kur disa prej tyre filluan të shtyjnë dhe  pështyjnë .

Njëri prej deputetëve përfundoi me faqe të përgjakura kurse tjetri  thyerjen e syzave .

Fjalimi është dashur të ndërpritet përkohësisht, mikrofonat janë fikur në parlament për shkak se presidenti Rosen Zheljaskov ka shpallur pushim, janë shkëmbyer fjalë fyese dhe të turpshme, janë shpërndarë video se si pështyjnë deputetët .

Fjalimi i Iskra Mihailova nga Prerodba shkaktoi tension:
– Sot po negociojnë me ata që i quajnë mafia. Zonja dhe zotërinj, ju nuk keni të drejtë morale të jeni këtu në sallë. Marrëveshjet tuaja janë një faqe e turpshme në historinë bullgare dhe së shpejti do të shihni pasojat personale të kësaj tradhtie.

Javor Bozhankov  iu kthye atyre me një kundërpërgjigje:
– Folën për vaksinat, dolën të vaksinuar. Kostadinov dhe Conço folën për nyjet e buta, këta të dy më së shumti dyshojnë në ne në këtë periudhë, për euron, dhe tani na konsideruan tradhtarë kombëtarë. Sipas logjikës që sapo pamë, ata janë tradhtarët kombëtarë.

Në këto komente, deputetët dolën në foltore dhe filluan të shtyhen.

Manol Pejkov nga PP-DB ka shpjeguar se është dashur të kërcejë për të mbrojtur Javor Bozhankovin sepse ai ishte vetëm dhe ata ishin një tufë, dhe nga deputetët e Prerodba u quajt “thërmijë e pistë” dhe u godit me shkelma në këmbë.

foto: bnt.bg

Të fundit