18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) Rrëqebulli ballkanik kapet nga kamerat në Malin Sharr

Rrëqebulli ballkanik është një karakteristikë kombëtare e Maqedonisë, pasi qw e kemi edhe në monedhën 5 denarëshe, por tashmw pamja e tij arsyetohet edhe në llogon e Parkut Kombëtar Mali Sharr.“Monitorimi i vendosur i kafshëve të egra me kamera kurth nga fillimi i vitit dha rezultate të shkëlqyera fillestare, por videoja e fundit na solli edhe gëzim.Jemi të emocionuar të ndajmë informacionin që kemi konfirmuar praninë e tij në zemër të Malit Sharr, në Leshnicë” thonw nga Parku Kombwtar nw Malin Sharr.Rrëqebulli ballkanik është një grabitqar dhe është një kafshë e egër jashtëzakonisht e rrallë. Ai është një nga llojet kyçe të zgjedhura dhe është një tregues i i mirë i gjendjes shëndetësore të ekosistemit.Lokaliteti Leshnicë është një zonë e veçantë për shkak të vlerave të shumta, dhe konfirmimi se është një habitat i rrëqebullit është një argument shtesë se meriton trajtim të veçantë. Parku Kombëtar pa hidrocentrale të vogla, respektim të regjimit për lëvizje me mjete motrike, pa asnjë ndikim tjetër negativ njerëzor dhe aktivitete të tjera të palejuara.Prania e rrëqebullit në zemër të Sharrit është konfirmimi se udhëzimet e menaxhimit janë të vendosura mirë dhe me këtë do të donim të shprehnim falemenderim deri te shërbimi i rojeve, kolegjiumi profesional dhe këshilli shkencor i institucionit, deri te kolegët e sektorit të natyrës dhe mbështetësve kryesorë në përpjekjet për të mbrojtur vlerat unike të Malit Sharr, thonë nga Parku Kombëtar në Malin Sharr. TV KOHA

Të fundit