19/05/2024
15.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Xhaferi: KSHZ është e detyruar të procedoj sipas afateve ku kanë ngecur

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi në emisionin “Vin Vin” tha se është i ftuar në takimin e liderëve dhe beson se menjëherë pas përfundimit të gjendjes së jashtëzakonshme, KSHZ-ja duhet të fillojë menjëherë përgatitjet për zgjedhjet.

Sipas Xhaferi, afatet e mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme parlamentare duhet të vazhdojnë aty ku kanë ngecur.

“Për shembull, më 12 maj është takimi i liderëve, është rënë dakord që më 16-tin të ndërpriten masat. Komisioni Shtetëror Zgjedhor nuk mund të kushtëzojë. Ajo është e detyruar sipas vendimit të kryetarit të Kuvendit, dhe në këtë rast, sipas Dekretit, është i detyruar të veprojë brenda afateve pasi ato kanë ngecur. Ndoshta për faktin se Lista e votuesve u azhurnua nga 12 prilli, kështu që do të ketë një datë të re, deri në atë datë Kodi Zgjedhor, detyrimet e organeve shtetërore, veçanërisht Ministria e Brendshme, Drejtësia kanë detyrim tre mujor që të paraqesin një raport për të azhurnuar Lista e votuesve”, tha Xhaferi.

Sipas tij, Kodi Zgjedhor thotë që të gjithë qytetarët që mbushin 18 vjeç ditën e zgjedhjeve duhet të jenë në Listën e votuesve./Telegrafi/

Të fundit