25/06/2024
17.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zaev sot dëshmon në rastin “Titanik”

Siç ishte paralajmëruar në seancën e mëparshme, sot Kryeministri, Zoran Zaev, do të paraqitet në Gjykatën Themelore Shkup në rolin e dëshmitarit në rastin “Titanik”.

Në këtë rast akuzohen disa persona, përfshirë ish-kryeministrin Nikolla Gruevski, si dhe Kiril Bozhinovski, Mile Janakieski, Gordana Jankulloska, Biljana Brishkoska Boshkovski, Ilija Dimovski, Munir Pepiq, Edmond Temelko, Leko Ristoski , Kiril Todorovski, Katerina Velovska, Stanko Korunovski, Kosta Markovski, Dragçe Dragçeski, Marjan Nakevski, Goce Janevski, Jezmi Ahmet, Robert Davitkov, Dalibor Aleskoviq dhe Lenka Rasajkovska.

Të gjithë personat dyshohen gjithashtu për shoqëri kriminale, shkelje të së drejtës për të votuar, shkelje të lirisë së zgjedhjes së zgjedhësve, ryshfet në zgjedhje dhe votim, shkatërrim të materialit zgjedhor dhe keqpërdorim të fondeve për financimin e fushatës zgjedhore./Telegrafi/

Të fundit