05/03/2024
12.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ziadin Sela dhe koalicioni ASH-AAA, vizituan kompanitë e suksesshme në rajonin e Tetovës

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela bashkë me kandidatët tjerë për deputetë në njësinë e gjashtë zgjedhore, gjatë ditës së djeshme realizuan takime të frytshme me disa nga kompanitë më të suksesshme në vend e që veprojnë në rajonin e Tetovës.

Delegacioni i Koalicionit “Tash është Koha” u pritën nga pronari dhe drejtuesit e kompanisë gjigande, Renova. Sela vlerësoi lartë punën e kësaj kompanie, ndërsa me drejtuesit bisedoi rreth ofertës ekonomike që koalicioni ASH-AAA e ofron.

Pas Renovës në Xhepçisht, kandidatët për deputetë u pritën në ambientet e kompanisë tjetër tetovare e me renome ndërkombëtare, Vezë Sharri në Trebosh. Në kuadër të kësaj kompanie veprojnë edhe disa kompani tjera me partneritet evropian. Në Trebosh u vizituan edhe ambientet e kompanisë Tre Prom nga fusha e industrisë së drurit, ndërsa për fund, delegacioni i koalicionit fitues ishin mysafirë në Poroj, tek kompania e suksesshme për prodhimin e miellit, Kokrra e Artë.

Sela dhe kandidatët tjerë ua bënë me dije drejtuesve të këtyre kompanive se tek ato shohin partnerë në të ardhmen. Parashihen lehtësime në veprimtarinë e tyre, sidomos në pjesët burokratike dhe në koncesionet me tokat shtetërore. Dhënia e kompetencave më të mëdha tek pushteti lokal, me qëllim të shmangies së pengesave të vazhdueshme që shfaqen në veprimtarinë e disa prej këtyre kompanive, do të jenë prioritet i qeverisjes së ardhshme.

“Zhvillimi dhe lehtësimi i punës së kompanive tona do të sjellë në mënyrë të veçantë shtimin vendeve të reja të punës dhe parandalimin e ikjes së të rinjve. Programi ekonomik i koalicionit që do të sjellë “shtet për të gjithë”, parasheh rritje ekonomike prej 4-5%, ulje të papunësisë në 10% në mandatin e parë, hapjen e 25 mijë vendeve të punës në sektorin publik dhe privat, rritje të rrogës mesatare për të paktën 20 përqind e shumë prioritete tjera. ar/

Të fundit