24/02/2024
11.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mbi 100 njerëz u vranë në 24 orët e fundit në Gaza

Ministria e Shëndetësisë e udhëhequr nga Hamasi ka njoftuar mbi numrin e njerëzve të vrarë në enklavë.

Ministria njoftoi se të paktën 107 njerëz janë vrarë në 24 orët e fundit dhe 165 të tjerë janë plagosur.

Që nga shpërthimi i konfliktit më 7 tetor, 27,238 njerëz janë vrarë në sulmet izraelite dhe 66,452 janë plagosur. Ministria nuk bën dallime midis vdekjeve të civilëve dhe militantëve.

Disa zyrtarë izraelitë kanë kërkuar të hedhin dyshime mbi shifrat e vdekjeve, raporton skynews.

Por, një numër organizatash të pavarura thonë se shifrat kanë rezultuar të jenë të besueshme dhe gjerësisht në përputhje me ato të prodhuara më vonë nga OKB-ja dhe vetë Izraeli.

Ekzaminimi i të dhënave nga konfliktet e mëparshme të Gazës – numërimet e ministrisë së Shëndetësisë të drejtuar nga Hamasi krahasuar me analizën e Kombeve të Bashkuara të pasluftës – tregon se të dhënat fillestare janë kryesisht të sakta.

Të fundit