Shahu më i vogël në botë - Tv Koha
Kuriozitetet Lajmi i Ditës

Shahu më i vogël në botë

Një mikroskulptor nga Turqia e punoi tabllën dhe figurat më të vogla në botë. “Tablla” ka përmasa 0,89 me 0.89 centimetra.

Nekati Korkmaz thotë se vepra e tij miniaturë është dy herë më e vogël se ajo që tani mban rekordin Guines.

Që ta krijojë këtë shah, atij i duheshin gjashtë muaj dhe gjashtë orë në dit të punon nën mikroskop. Korkmaz është krenar me veprën e tij sepse mes tjerash, kjo është funksionale. Por shahistët duhet të kenë mikroskop që ti shohin figurat.

Turku deri tani ka disajnuar mbi 40 mikro vepra, të cilat janë të ekspozuara në qendrën e tij artistike në Kushadasi.

Rekorder i deritanishëm në këtë disiplinë ka qenë amerikani Ara Gazarian me shah prej 1,52 dhe 1,52 centimetra. sn/

Related posts

Luma dhe Daut fitues të çmimit për kinematografinë më të mirë të Asociacionit amerikan të kinematografisë

Televizioni Koha

DAP-i shënon ulje të pagesës së tatimeve prej 6,7 për qind

Televizioni Koha

Gjendet vetura me të cilën u larguan grabitësit e Bankës

Televizioni Koha

Leave a Comment