30/05/2023
20.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Spasovski: Nëse është e nevojshme aplikoni tani për pasaporta të reja, shmangni turmat e verës

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, apeloi qytetarët që tash të kontrollojnë pasaportat e tyre, nëse duhet ta ndërrojnë, këtë ta bëjnë tani për të shmangur turmat e verës.

“2021 në numra: Letërnjoftime të bëra – 321.216, pasaporta të bëra – 346.773

për periudhën 01.01.2021-31.12.2021 kemi një numër të shtuar të aplikimeve për pasaportë, pra mesatarja aktuale në muaj është 18.000-24.000 aplikime.

Ministria e Brendshme ka përgatitur dokumente personale në vazhdimësi në periudhën 05.07.2021 deri më 31.12.2021: Pasaporta – 203.442, letërnjoftime – 167.558

Shifrat tregojnë se ambientet janë shfrytëzuar maksimalisht, me dy turne dhe në fundjavë”, tha ministri i Brendshëm./Telegrafi/

Të fundit