22/02/2024
12.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

‘Uta-Ngjitja për Kosovën’, një dëshmi e shpirtit të paepur njerëzor dhe besimit se çdo majë është e arritshme

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Maleve, alpinistja jonë e njohur, Uta Ibrahimi na sjell dokumentarin e saj “Uta-Ngjitja për Kosovën”.

Ky film dokumentar, lundron thellë në përvojat e fëmijërisë së Utes gjatë luftës në Kosovë dhe arrin të sintetizojë gjithë kujtimin e veprimtarinë e aktin e saj final. Në udhëtimin e saj për të ngritur flamurin e Kosovës në majën e botës, në Everest.

Uta është shprehur se është shumë e emocionuar që po e ndanë këtë dokumentar me publikun dhe ju fton ta ndiqni në rehatinë e shtëpive, në ekranet tuaja.

“Përtej shfaqjes së ngjitjes sime personale, dokumentari hedh dritë mbi punën e palodhur që kam bërë në Kosovë, duke u përpjekur të frymëzojë të rinjët që të ndjekin ëndrrat e tyre, pavarësisht sfidave me të cilat përballen. Kjo nuk është vetëm një histori ngjitjeje malore; ka të bëjë me tejkalimin e fatkeqësive, gjetjen e forcës në rrënjët e dikujt dhe nxitjen e një shpirti vendosmërie tek gjeneratat e ardhshme.

Bashkohuni me mua në këtë udhëtim, duke eksploruar majat e triumfeve personale dhe luginat e betejave të përbashkëta. ‘Uta-Ngjitja për Kosovën’ është një dëshmi e shpirtit të paepur njerëzor dhe besimit se çdo majë është e arritshme”, shkruan Uta.

Linku:
https://www.youtube.com/watch?v=AyD__7PFDzQ / KultPlus.com

Të fundit