24/02/2024
11.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

VMRO-DPMNE kritikon qeverinë: 1200 denarë në muaj janë nënvlerësim për nxënësit

VMRO-DPMNE ka kritikuar Qeverinë për ndihmën financiare prej 1200 denarëve për nxënësit, duke e quajtur nënvlerësim për shkak se me to nuk mund të paguhet as vaktet mujore. Vesna Janevska nga departamenti i arsimit në partinë opozitare shprehet se Qeveria BDI dhe LSD po i shndërron shkollat në shërbime sociale, të cilat në vend që të merren me edukimin, po merren me punë sociale. Ky është një tjetër nga efektet katastrofike të kësaj Qeverie, u shpreh ajo, duke e quajtur masën qeveritare ryshfet parazgjedhor.

VMRO-DPMNE kritikon qeverinë: 1200 denarë në muaj janë nënvlerësim për nxënësit

“Prandaj, meqenëse kjo po ndodh në dëm të arsimit, apelojmë menjëherë në këtë moment Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës që të marrë përgjegjësi dhe të zbatojë procedurën. Është edhe më e frikshme sepse çdo ditë ai ndryshon dokumentet që duhet të dorëzojnë familjet dhe shkollat, nëse kanë bërë një lloj porosie, tani gjenden në rrëmujë.”- deklaroi Vesna Janevska, VMRO-DPMNE.

Të fundit