20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

18 vjet burg për shoferin në gjendje të dehur që vrau vendkalimi të shënuar për këmbësorë një vajzë 11-vjeçare në Veles

Me 18 vite burg është dënuar ai i cili në gjendje të dehur dhe me shpejtësi të madhe ka goditur nënë e bijë në vend kalimin për këmbësor në Veles duke shkaktuar vdekjen e 11-vjeçares Magdalena.

Ai është dënuar me 17 vjet e 6 muaj për veprën penale “Krime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion” dhe 1 vit burg për veprën “Mosdhënie ndihme ndaj personit të lënduar në aksident trafiku”, të cilin e ka kryer  me dashje.

Ai mori një dënim total prej 18 vitesh burg. Të pandehurit i është ndaluar edhe drejtimi i mjetit motorik për 5 vjet, si dhe të paguajë shpenzimet e procedurës.transmeton Tv Koha

Ky është person me kulturë të ulët të komunikacionit dhe nuk e konsideron si rrethanë lehtësuese pranimin e veprës penale dhe gjykata nuk konsideron se i akuzuari ka shprehur pendim të sinqertë dhe keqardhje për atë që ka bërë, tha gjyqtari me rastin e shpalljes së aktgjykimit.

Gjyqtarja Gabriela Gajdova dhe këshilli gjyqësor prej pesë anëtarësh nga Gjykata Themelore e Velesit e shpallën fajtor vetëm pas një seance për shkak se 28-vjeçari Angelço Nikolov e pranoi plotësisht fajin.

Angelco akuzohej për dy vepra “Krime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion” dhe një vepër penale – “Mosdhënie ndihmë të dëmtuarit në aksident trafiku”, të cilat i ka kryer me dashje.

“Jam penduar për atë që kam bërë, i kërkoj falje familjes dhe publikut për këtë ngjarje”, tha shkurt ai në fillim të gjykimit.

Avokati i tij, Andreja Vesov, i cili është në detyrë zyrtare, kërkoi në seancë nga gjykata që të konsiderohet si rrethana lehtësuese fakti se ai ka pranuar krimin dhe se është paraqitur vetë në polici.

“Ai vetë është paraqitur në stacionin policor, ka pranuar krimin e përshkruar plotësisht si në aktakuzë, vëllai i tij ka vdekur në një aksident trafiku dy vjet më parë dhe ai i di pasojat e një tragjedie të tillë”, tha Vesov.

Por, prokuroria nuk ka qenë dakord me këtë pasi, përveç se nuk ishte hera e parë që ai drejtonte makinën në gjendje të dehur, ai u fsheh për disa ditë pas kryerjes së krimit, para se të dorëzohej në polici. Prokurorja Slavica Temelkovski e filloi fjalën e saj hyrëse me një audio incizim të kërcitjes së gomave të veturave.

“Kur ka ndodhur aksidenti i trafikut, i pandehuri nuk është lejuar ta drejtojë veturën, për shkak të dënimeve të shqiptuara. Ai nuk është lejuar të vozisë”, tha Temelkovski.

Megjithatë, sipas aktgjykimit, gjykata ka marrë në konsideratë provat e prokurorisë, faktin se ai tashmë ishte dënuar dy herë për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe se është larguar nga vendi i aksidentit pa i ndihmuar nënën dhe vajzën e përplasur.

“Deklarimin e fajësisë e kemi marrë si rrethanë lehtësuese, por si kontribut për një përfundim më të lehtë të procedurës. “Ai nuk e merr si rrethanë si qëndrim pozitiv, gjegjësisht gjykata nuk e ka konsideruar se ai ka pendim të sinqertë”, tha gjyqtari me rastin e shpalljes së aktgjykimit.

Në aktakuzë thuhej se

– Edhe pse në gjendje të dehur ka qenë duke vozitur veturën, kështu që duke iu afruar një vendkalimi të shënuar për këmbësorë ka mos iu bindur sinjalistikës së komunikacionit. Ai ka vozitur me shpejtësi rreth 68 kilometra në orë, që është më shumë se dyfishi i shpejtësisë së lejuar në pjesën kritike të rrugës, ku ka pasur sinjalistikë për shpejtësi maksimale 30 kilometra në orë. I akuzuari nuk u ka kushtuar vëmendje këmbësorëve dhe me veturë ka goditur një nënë e bijë të cilët në atë moment kanë qenë duke kaluar në vendkalimin e shënuar të këmbësorëve. Si pasojë e goditjes nëna ka pësuar një dëmtim fizik në pjesën e ballit. Nga ana tjetër, vajza është hedhur rreth 10 metra përpara, në vendkalimin tjetër të këmbësorëve, ku është rrëzuar përtokë, ka pësuar lëndime të shumta të rënda në pjesën e kokës dhe gjymtyrëve dhe ka ndërruar jetë.a1on.

Në vend të ndalimit dhe ndihmës së viktimave, i pandehuri ka vazhduar të lëvizë me shpejtësi të pandërprerë në drejtim të lagjes Prevalec.

Pas aksidentit, i akuzuari ka lënë veturën në një vend larg shtëpisë së tij dhe ka fikur celularin, kështu që nuk ka qenë i disponueshëm deri më 19 dhjetor 2022, kur është dorëzuar te organet e rendit, thuhet në deklaratën e prokurorit, transmeton Tv Koha

Të fundit