19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

53 milionë euro paratë e popullit për penalitete për “Bechtel dhe Enka” nëse nuk i jepet drita jeshile javës së punës 60-orëshe.

Nëse Kuvendi nuk miraton ndryshimet ligjore që do të lejojnë punëtorët që do të punojnë në autostrada të punësohen 60 orë në javë, shteti do t’i paguajë kompanisë amerikano-turke 53 milionë euro para të popullit nga buxheti në baza e kompensimit.gjobat.

Nëse kjo kërkesë nuk plotësohet, do të thotë se afati i performancës do të duhet të zgjatet për të paktën gjysmë viti.

Nënkryetari i opozitës VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikoloski, thotë se ka pasur një pasqyrë të marrëveshjes dhe thotë se nëse brenda 45 ditëve nga nënshkrimi i marrëveshjes, qeveria nuk i miraton ndryshimet ligjore, do të duhet të paguajë. gjoba për tre arsye, shteti do t’i paguajë një herë “Bechtel dhe Enka” 53 milionë euro, çdo muaj do të paguajë 1.265.000 euro shtesë për kostot tashmë ekzistuese që duhet të paguhen në kontratë, dhe mbi të Kjo do të duhet të paguhet çdo muaj edhe 900 mijë euro, pohon Nikoloski./republika/

Të fundit