25/04/2024
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ambasada gjermane po bën ndryshim në sistemin e caktimit të vizave, nuk ka më lista pritjeje

“Nëse dëshironi të aplikoni për vizë pune (përveç vizave të mbuluara nga Ballkani Perëndimor dhe për punëtorët e dërguar) si dhe qëndrim për studime, kurs gjuhësor ose shkencëtar/studiues, mund të rezervoni menjëherë një takim direkt përmes takimit tonë. portal . Nuk ka më një listë pritjeje për këtë kategori. Një numër i caktuar termash do të ndahen rregullisht. Nëse të gjitha terminet janë të rezervuara, ju kërkojmë të kontrolloni më vonë nëse ka ndonjë termin të disponueshëm”, thotë ambasada.

“Ju lutemi rezervoni vetëm një takim sipas qëllimit të dëshiruar të qëndrimit. Kërkesat për një kategori tjetër (p.sh. sipas rregullores së Ballkanit Perëndimor) nuk do të pranohen. Nëse nuk mund të merrni pjesë në takimin e rezervuar, ju lutemi anuloni takimin sa më shpejt që të jetë e mundur. Duke u regjistruar në kategorinë e duhur dhe duke anuluar takimet në kohën e duhur, ju reduktoni kohën e pritjes për të gjithë aplikantët për vizë.

Për të qenë në gjendje të dorëzoni një vizë sipas kategorisë së bashkimit familjar ose rregullores së Ballkanit Perëndimor, mund të futni listën e pritjes. Takimet në zonën e bashkimit të familjes do të caktohen në mënyrë kronologjike sipas datës së hyrjes në listën e pritjes së takimit. Ky ndryshim nuk ka ndikim në regjistrimet ekzistuese. Nëse jeni regjistruar tashmë, atëherë ju do të merrni një takim në rregull. Informacione të tjera do të gjeni në portalin e termineve dhe në udhëzimet e përgjithshme për rezervimin e termineve”, thekson Ambasada e Republikës së Gjermanisë.

Të fundit