25/06/2024
23.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Apostolakis : Të dyja palët t’i nxjerrin punët pozitive nga Marrëveshja e Prespës

Të kujdesemi që të zbatohet Marrëveshja e Prespës, ashtu siç është nënshkruar dhe të gjithë ne t’i nxjerrim punët pozitive nga ajo, thotë për MIA-n, ish-ministri i Mbrojtjes të Greqisë në qeverinë e SYRIZA-s dhe ish-shef i Shtatmadhorisë së armatës greke, Evangelos Apostolakis.

Në një bisedë me korrespondenten e MIA-s nga Athina, Apostolakis shpreh optimizëm se ndryshimet në Greqi nuk do ta pengojnë vazhdimësinë e bashkëpunimit, edhe pse konsideron se do të jetë e nevojshme pak kohë për adaptim, thotë se edhe dy palët besuan dhe arritën të fillojnë bashkëpunim mbrojtës, i cili shkon përpara.

Apostolakis në muajin janar, në qeverinë e SYRIZA-s erdhi në vendin e Panos Kamenos në Ministrinë e Mbrojtjes të Greqisë dhe gjatë vizitës së kryeministrit të atëhershëm Aleksis Cipras në Shkup, me Radmilla Shekerinskën nënshkruan Marrëveshje gjithëpërfshirëse për bashkëpunim në mbrojtje.

Të fundit