24/05/2024
19.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Arsyetohet Rustemi: Autostrada Shkup-Bllacë është vonuar për shkak të problemeve me shpronësimin

Ndërtimi i dy kilometrave të para të autostradës Shkup-Bllacë është vonuar për shkak të problemeve me shpronësimin e parcelave private, tha drejtori i NP “Rrugët Shtetërore”, Ejup Rustemi, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari gjatë vizitës së djeshme në fillimin e rindërtimit të rrugës ndërmjet fshatrave Robovë dhe Murtinë të Strumicës. Në pyetjen shtesë se cili është çmimi i ri për ndërtimin e autostradës Kërçovë-Ohër, Rustemi u përgjigj se është sipas marrëveshjes së vlefshme të miratuar në Parlament, pra me amendamentin e pestë. Sipas tij, për shkak të ndryshimit të raportit mes euros dhe dollarit, pasi kontrata është nënshkruar në dollarë dhe për shkak të rritjes së çmimit të materialeve të ndërtimit, ai nuk dëshiron të spekulojë për çmimet dhe shumën dhe do të dihet në fund të ndërtimit.

Të fundit