29/05/2024
10.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

BDI: Nuk do lejojmë që forcat regresive të ndalojnë të ardhmen e qytetarëve

Sot, grupi parlamentar i Bashkimit Demokratik për Integrim ka mbajtur konferencë për shtyp për të treguar qëndrimin e saj mbi iniciativën e organizimit të Referendumit dhe arsyet se pse kjo iniciativë nuk duhet pranuar.

“Bashkimi Demokratik për Integrim i bën thirrje opozitës të pranojë dhe të mbështesë Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë me Republikën e Bullgarisë, e cila është marrëveshje ndërkombëtare dhe sipas Kushtetutës dhe efekti juridik i saj nuk mund të ndryshohet”, ka deklaruar mes tjerave në konferencën për shtyp, shefi i grupit parlamentar të BDI-së, Arbër Ademi.

Në vazhdim fjalimin e plotë:

Të nderuar qytetarë,

Të nderuara media,

Iniciativa për organizimin e Referendumit është në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe e njejta është refuzuar pasiqë Kushtetuta, si akti më i lartë juridik, është shumë e qartë.

Sa për t’ju kujtuar, në nenin 118, parashihet se marrëveshjet ndërkombëtare të nënshkruara, të cilat më pas ratifikohen, janë pjesë e rendit të brendshëm juridik dhe të njejtët nuk mund t’i ndryshojmë me ligj.

Bashkimi Demokratik për Integrim i bën thirrje opozitës të pranojë dhe të mbështesë Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë me Republikën e Bullgarisë, e cila është marrëveshje ndërkombëtare dhe sipas Kushtetutës dhe efekti juridik i saj nuk mund të ndryshohet.

Të fundit