25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

ASH: Kongresi i Manastirit ishte më shumë se një unifikim shkrimi e leximi

“Kongresi i Manastirit ishte më shumë se një unifikim shkrimi e leximi. Ishte Kongresi i Bashkimit, fundi i ndasive dhe rilindja e një kombi modern që do t’i bënte ballë çdo stuhie.
Ta shkruajmë e ta ruajmë gjuhën tonë të bukur, ashtu siç na mësuan rilindasit, arkitektët e së ardhmes, të cilën po e jetojmë ne sot.
Të krishterë e muslimanë, toskë e gegë, nga çdo krahinë e vilajet, na lanë amanetin më të shtrenjtë, të bashkuar përjetësisht!
115 vjet dritë dhe 36 margaritarë!”, thuhet në urimin e Aleancës për Shqiptarët.

Të fundit