22/04/2024
12.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Australia ka kaluar ne recension për herë të parë në gati 30 vjet shkak pandemia

Ashtu si shumë vende të tjera edhe Australia ka kaluar ne recension për herë të parë në gati 30 vjet. Shkaku i këtij recensioni është pandemia e Covid-19.

Të dhënat zyrtare tregojnë se Prodhimi i Brendshëm Bruto (GDP) në Australi u tkurr me 7% në tremujorin prill-qershor, krahasuar me tre muajt e mëparshëm.

Sipas raportit kjo është  rënia me e madhe që ka shënuar Australia që nga viti 1959   dhe vjen pas një rënie me 0.3% në tremujorin e parë.

Një ekonomi konsiderohet se ka hyrë në recension kur për dy tramujorë radhazi shënon tkurrje të GDP-së.

Kujtojmë që Australia ishte e vetmja ekonomi e madhe që arriti të shmangte një recension gjatë krizës financiare globale të vitit 2008, kjo kryesisht për shkak të kërkesës nga Kina për burimet e saj natyrore.

Të fundit