21/04/2024
4.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Banka e përkohshme – platformë digjitale për pagesa në kohë

Shfrytëzimi i kohës tuaj, në vend të parave, si burim për të paguar dhe shkëmbyer shërbime me njerëzit e tjerë, mundëson platformën e re digjitale – bankë e përkohshme “Orë për orë” e krijuar nga Shoqata e qytetarëve “Rinia mundet”, përmes krijuesit të Fondit për Inovacion dhe Teknologji Zhvillimi.

Koncepti i platformës digjitale – bankë e përkohshme është shumë e thjeshtë: ju shpenzoni një orë për të ndihmuar ose shkëmbyer njohuri me dikë përmes aftësive që keni dhe si kthim fitoni kredi një orësh që shkon në bankën tuaj të kohës, të cilën mund ta të kaloni një orë shërbimi që do t’ju duhet nga dikush tjetër.

Çdo orë vlerësohet njëjtë, pavarësisht nga shërbimi i kryer dhe çdo lloj shërbimi mund të shkëmbehet për një tjetër.

Platforma digjitale chaszachas.mk është falas dhe e arritshme për të gjithë dhe monitoron orët që anëtarët e bankës i fitojnë dhe shpenzojnë.

Projekti mbështetet nga Fondi për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik (FIZHT) si pjesë e CREATON të destinuar për ide që synojnë të lehtësojnë kushtet gjatë pandemisë së shkaktuar nga Kovid-19 dhe është zbatuar nga Shoqata e qytetarëve të “Rini mundet”. bs/fab

Të fundit