25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Banorët e Banjicës bllokojnë punimet e “Bechtel dhe Enka”

Banorët e Banjicës së Epërme dhe të Poshtme kanë bllokuar sot në mëngjes rrugën rajonale që kalon nëpër fshatrat e tyre dhe nuk kanë munguar as punonjësit e kompanisë “Bechtel dhe Enka” të cilët punojnë në trasenë e Korridorit 8.

Bllokada e rrugës është një shenjë revolte nga mënyra se si e zbaton shpronësimin.

Bllokimi, siç thanë ata, vjen nga qëndrimi injorant i autoriteteve dhe institucioneve të tjera në adresimin e kërkesave të tyre. Pjesëmarrësit e protestës theksuan se askush nuk i mbrojti dhe nuk u interesua për interesat e tyre gjatë procesit të shpronësimit. Banorët janë ankuar se për tokën që po konfiskohet marrin kompensim joadekuat prej dhjetë euro për metër katror.

Përfaqësuesi i pjesëmarrësve në bllokadë, Abdulaqim Asipi tha se nuk kanë marrë përgjigje për kërkesat që i kanë dërguar autoriteteve dhe as nuk janë thirrur për bisedë. Ai sqaroi se një pjesë e tokës nuk blihet për nevojat e rrugës, por për ndërtimin e kampeve për punonjësit, të cilat shteti do t’i shesë më vonë për ndërtimin e pikave të karburantit dhe objekteve të tjera tregtare.

Ata njoftuan se nga sot dhe në tri ditët në vijim do t’i ndërpresin punimet e kompanisë “Bechtel dhe Enka” me bllokada gjithëditore me vetura, si dhe planifikojnë të bllokojnë komunikacionin në rrugën kryesore Gostivar-Kërçovë.

Deri më tani, rreth gjysma e pronarëve të tokave bujqësore që do të konfiskohen për ndërtimin e një autostrade të Korridorit 8 kanë marrë vendime për konfiskim të përhershëm. Banorët e Banjës u bënë apel institucioneve kompetente që të ulen sa më parë dhe të gjejnë një zgjidhje të përbashkët.(INA)

Të fundit