19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bashkia e Shkupit: Së shpejti subvencione për biçikleta dhe trotinet elektrik

Bashkia e Shkupit ka njoftuar se së shpejti do të shpall thirrje publike për subvencione për biçikleta dhe trotinet elektrik në vitin 2020. Një risi këtë vit, siç thonë nga atje, është se qytetarët mund të paraqesin faturat fiskale për biçikleta të blera ose trotinet elektrik nga 1 janari i këtij viti.

Fondet që do të subvencionojë Qyteti i Shkupit janë në shumë prej 50 përqind të vlerës së biçikletës, por jo më shumë se 3.000 denarë për person dhe 30 përqind të vlerës së trotinetit elektrik, por jo më shumë se 7.000 denarë për person, përfshirë taksën e të ardhurave personale. Sipas mjeteve të planifikuara financiare, Qyteti i Shkupit këtë vit do të japë subvencione për rreth 2.800 biçikleta dhe rreth 215 skuter elektrik.

Thirrja do të jetë e hapur deri më 30 nëntor 2020 ose deri në realizimin e fondeve, dhe do të zbatohet në parimin e “shërbimit të parë të parë të shërbyer”.

“Për këtë qëllim, në Buxhetin e qytetit të Shkupit për vitin 2020, janë parashikuar 10 milion denarë, nga të cilat 8.5 milion denarë do të destinohen për biçikleta, dhe 1.5 milion denarë për trotinet elektrik”, njoftojnë nga Qyteti./Telegrafi/

Të fundit