21/07/2024
29.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

BDI në Zhelinë: Konsensualisht zgjodhëm komandantin e UÇK-së në krye të Kuvendit

Bashkimi Demokratik për Integrim në kuadër të fushatës zgjedhore presidenciale ka qëndruar në Komunën e Zhelinës ku qytetarëve të kësaj komune ju bë thirrje që të votojnë pa hezitim për të ardhmen e tyre më të sigurt, një e ardhme që do ju sigurojë mirëqenie ekonomike, arsim cilësor, shëndetësi , stabilitet dhe prosperitet, vazhdimin e proceseve euro-integruese dhe kjo do të mund të arrihet vetëm nëse votohet kandidati konsensual.

Shefi i shtabit zgjedhor në nivel qendror të BDI-së, Izet Mexhiti, tha se janë për Republikë konsensuale, për Republikë ku shqiptarët do të determinojnë kah do të lëviz qeveria ashtu siç ndodhi para 2 viteve ku që nuk shkoj me VMRO-DPMNE, por me LSDM-në duke thyer parimin fituese me fituesin me të vetmen arsye që ky shtet të ndërroj emrin, dhe të jetë anëtare e 30-të e NATO-s dhe të jetë afër Evropës.

“Këto janë parakushte për stabilitet politik që nënkupton edhe për stabilitet ekonomik, për investime të huaja, për hapjen e perspektivave të reja sjelljen e vlerave evropiane në vendin tonë dhe jo të shkojnë të rinjtë nga vendi. Kjo është politika dhe vizioni i Ali Ahmetit për ta parandaluar ikjen e të rinjve dhe për të krijuar kushte më të mira në vendin tonë,” u shprehë Mexhiti.

Ndër të tjerash shefi i shtabit Mexhiti u shprehë se në bazë të analizave president shqiptarë vetëm me votat e shqiptarëve nuk mund të ngadhënjej, as kryetar Kuvendi në Maqedoninë e Veriut, por mund ‘bëhet me politikën e Ali Ahmetit dhe me parimin e konsensualitetit.

“Nëse dikush sot thotë se e kam rëndë të votoj kandidatin maqedonas duke patur kandidatin shqiptarë nuk e kanë patur hiç më lehtë deputetët maqedonas të cilët votuan për koncept, votuan për Talat Xhaferin ish komandant i UÇK-së të jetë në krye të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut. Me postin e Kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi e udhëheq një mënyrë dinjitoze me gjithë kryetarët e përparshëm me këtë tregojmë se nuk jemi për akrobacione politike, pa u pjekur mirë, pa e zhvilluar këtë ende duke mos demonstruar mirë se ne shqiptarët dimë të udhëheqim me poste të rëndësishëm ta lëmë këtë pozitë dhe të vrapojmë pas presidentit të Maqedonisë së Veriut. Këtu është ide se kjo politik nëpërmjet konsensualiteti në se arritëm të bëjmë kryetar Kuvendi do ti arrijmë qëllimet tona pasi në të ardhmen në rast se nuk do ta marrim Kryetarin e Kuvendit mund ta kemi Kryeministrin ose Presidentin e vendit me të cilin mund të udhëheq një shqiptarë në Maqedoninë e Veriut,” përfundoi Mexhiti.

Të fundit