19/06/2024
25.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

BE do të ndajë 160 milionë euro për Maqedoninë e V. për ta shpëtuar nga kolapsi ekonomik

Komisioni Evropian ka vendosur që Maqedonisë së Veriut t’i ndajë 160 milionë euro nga pakoja për ndihmë makrofinanciare.

Kjo ndihmë do të jetë mbështetje për vendin që është goditur nga pandemia me koronavirusin, përcjell INA.

Mjetet janë pjesë e pakos për 10 vende, që ka një vlerë prej 3 miliardë eurove dhe se dhurohet për forcimin e menaxhimit fiskal dhe transparencës, luftën kundër korrupsionit, përmirësimin e sektorit financiar si dhe ballafaqimin me papunësinë e të rinjve.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Të fundit