26/05/2024
13.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

BESIMI: PËRSHKALLËZIMI MES RUSISË DHE UKRAINËS MUND TË KETË PASOJA NË ÇMIMET E ENERGJISË

Ministri i Financave Fatmir Besimi gjatë vizitës së djeshme në Komisionin Evropian, diskutoi për gjendjen ekonomike në vend dhe krizën ekonomike globale, në të cilën kontribuon konflikti ruso-ukrainas, njofton MIA nga Brukseli.

Edhe pse nuk dëshiron të spekulojë, Besimi pranon se kriza mes Ukrainës dhe Rusisë mund të përkeqësojë tregjet evropiane.

“Varet nga ndikimi në tregjet në Evropë në fushën e energjisë, i cili tashmë është ndjerë. Mund të jetë më keq nëse ndodh diçka, nëse situata përshkallëzohet dhe çmimet rriten, ne i kemi të dyja. Përshkallëzimi tjetër, varësisht nga drejtimi i implikimeve, mund të ketë mungesë energjie, por tani për tani mbetet një skenar spekulativ”, tha Besimi.

Megjithatë, ministri këmbëngul se në këtë moment këto janë vetëm parashikime dhe se askush nuk mund të thotë me saktësi se çfarë nëse situata përshkallëzohet dhe komplikohet më tej dhe me gjithë atë gjendja në tregje përkeqësohet.

Të fundit