24/05/2024
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Besimtarët krishterë ortodoks festojnë Buzmin

Besimtarët krishterë ortodoks në vend sot festojnë Buzmin, një ditë para festës së madhe, Krishtlindjet.
Festimi i festës së Krishtlindjes do të mbahet para Kishës “Shën Kliment Ohri” në Shkup, në organizim të Shoqatës së qytetarëve “Këshilli për festën tradicionale të festës së Krishtlindjes”.

Do të shpërndahen degëzat e pemës së Krishtlindjes të cilat janë simbol i lumturisë, dashurisë dhe dritës, me të cilat besimtarët ortodoksë zbukurojnë shtëpitë e tyre në prag të Krishtlindjeve.

Të fundit