25/04/2024
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Blerja e mishit nuk do të jetë kurrë njësoj si më parë – ja rregullat që do të zbatohen në Gjermani

Në supermarketet dhe mishtoret në gjermani do të zbatohen rregulla të reja, të zgjeruara për shfaqjen e informacionit për vendin e origjinës së mishit.

Etiketat e informacionit të së enjtes zbatohen për mishin dhe peshën, sipas rregullit të prezantuar nga Ministri i Bujqësisë Cem Ozdemir, raporton DPA.

Etiketat duhet t’u ofrojnë konsumatorëve qartësi më të madhe kur blejnë, tha Ozdemir. Kjo do t’i ndihmojë ata të zgjedhin produktet vendase dhe të mbështesin bujqësinë gjermane.

Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu mbështet mirëqenien e kafshëve dhe standardet mjedisore, të cilat janë më të larta në Gjermani se në shumë vende të tjera.

Në një sondazh të YouGov, 35 përqind e konsumatorëve thanë se prisnin që masa të ndikonte në zgjedhjen e mishit që ata blejnë, 11 përqind thanë se do të kishte një efekt të plotë dhe rreth një e katërta, 24 përqind, thanë se do të kishte të paktën një efekt.

Në anketën e 24 janarit morën pjesë 4634 qytetarë të rritur.

Të fundit