24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bytyqi: Me ngrirjen çmimeve prodhuesit dhe tregtarët nuk do të kenë humbje, por do të fitojnë më pak

Zv. kryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi thekson se me ngrirjen çmimeve të prodhimeve, tregtarët nuk do të kenë humbje, por do të kenë ulje të fitimit.

“Këtë në ekonomi e quajmë fitim “opportune” sepse ju planifikoni dhe bërtisni këtë vit nga x njësi unë do të marr aq shumë fitim. Ne nuk i detyrojmë ata të bëjnë humbje. Në fund të fundit do të diskutohet nga qytetarët dhe është legjitim – kur ne subvencionuam energjinë elektrike, dhe ata thanë se energjia elektrike ishte faktori kryesor, pse atëherë nuk thanë se a po rrisin fitimet apo çfarë po ndodh?, si po i ndihmonim. Ata morën energji me çmim më të ulët. Rezultati është se rritën fitimet dhe rritën çmimet shumë më tepër se ç’duhej realisht”, tha Bytyqi për “Studio 10”.

Bytyqi vlerëson se Qeveria nuk duhet t’i dënojë, “por klientët vetë duhet t’i dënojnë prodhuesit dhe tregtarët të cilët sillen në mënyrë të papërgjegjshme”./Telegrafi/

Të fundit