13/04/2024
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Carovska: Tekstet mësimore digjitale janë plotësisht në përputhje me rregulloret ligjore

Baza ligjore për të filluar përdorimi i materialeve mësimore digjitale ekziston, tha Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska mbrëmë në emisionin “360. gradë ”, duke iu përgjigjur pyetjes nëse ekziston bazë ligjore t filluar me përdorimin e materialeve mësimore digjitale në përputhje me Konceptin e ri.

“Nuk duhet fare të presim që zgjedhjet të përfundojnë, as që kjo qeveri të largohet. Të gjitha institucionet e sistemit gjyqësor sot mund të vijnë dhe t’i kërkojnë të gjitha informacionet nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe BZHA dhe të shohin cilat janë spekulimet që Aleksandar Nikollovski nga VMRO DPMNE po publikon në opinion”, tha Carovska, transmeton Meta.mk.

Ministrja vuri në dukje se tekstet digjitale janë materiale mësimore digjitale dhe ato janë në përputhje me rregulloret pozitive ligjore që janë në fuqi sot. Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Byroja për Zhvillimin e Arsimit dhe Shkencës i kanë përgatitur ato dhe janë në interesin e studentëve dhe ata janë lëshuar në procesin e mësimdhënies.

Ministrja vuri në pah se materialet mësimore ekzistojnë dhe ato lëshohen në përdorim për lëndë për të cilat nuk ka tekste shkollor.

“Ligji i ri për librat shkollorë është propozuar jo vetëm për të fut në përdorim tekstet digjitale, por që të mund të ndërpresim shumë nga ato marrëveshje ekskluzive të dëmshme me botuesit për tekstet shkollore që ekzistojnë prej vitesh. Qëllimi është liberalizimi i tregut të teksteve shkollore dhe ofrimi i teksteve cilësore për nxënësit”, tha Carovska.

Të fundit