17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Danillovski: Pritet rritje e infektimeve me coronavirus

Epidemiologu Dragan Danillovski për “Faktor” thotë se varianti delta nuk e harron as në vendin tonë, por tani për tani ne mbetemi një vend i sigurt. Ai theksoi se vala e vjeshtës do të varet nga disa faktorë, si dhe nga nevoja që fëmijët të kthehen në klasa.

“Është e qartë se numri i rasteve do të fillojë të rritet ngadalë këtë verë, por nëse pikat e nxehta neutralizohen me sukses, identifikimi dhe izolimi i të gjitha kontakteve të tyre, nuk do të ketë inflamacion”, Danillovski.

Sa i përket valës së mundshme të vjeshtës me coronavirus Danillovski thotë se intensiteti i asaj që parashikohet për në shtator e tutje varet nga disa gjëra.

“Është e qartë për të gjithë se, meqenëse jemi pjesë e një sistemi të mbyllur të anijeve të lidhura, është e pashmangshme që lloji i ri do të derdhet këtu. Forma e valës së vjeshtës varet nga suksesi i ndalimit të hyrjes së individëve të infektuar nga jashtë duke kërkuar një test negativ PCR për secilin pasagjer, lokalizimin e pikave të nxehta në nivelin lokal dhe pragun e arritur të imunitetit kolektiv deri në vjeshtë”, tha epidemiolog.

Për të minimizuar rrezikun e përhapjes së epidemisë, kërkohet një prag prej 80 deri në 85 përqind të imunitetit kolektiv./Telegrafi/

Të fundit