25/06/2024
17.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dyshohet për helmim nga ushqimi në një resort për fëmijë në Ohër

Helmim nga ushqimi është raportuar në një resort për fëmijë në Ohër, njofton drejtori i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Nikolçe Babovski.

Sipas tij, pas raportimit të dyshimit është përcaktuar se ka helmim, ndërsa po vijon një procedurë e caktuar, ku po kryejnë aktivitetet Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar dhe AUV.

“Kryesisht ka prodhime qumështi dhe mishi, përgatitje dhe përpunim të mishit dhe qumështit. Produkte që janë të lehta për t’u blerë. Duhet pasur kujdes për të parë nëse paketimi përshtatet kur blini. Duhet t’i kushtoni vëmendje edhe afatit të skadencës”, shton Babovski.

Më shumë se 200 kilogramë ushqime që nuk ishin në përputhje me dispozitat e Ligjit për Sigurinë Ushqimore janë asgjësuar.

Mishi dhe produktet e qumështit janë lehtësisht të prishme, paralajmëron Babovski në një deklaratë për “TVM”.

Të fundit