17/06/2024
17.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

EMA nuk rekomandon vaksinën AstraZeneca për njerëzit që vuajnë nga..

Rregullatori Evropian i Barnave tha se nuk rekomandon vaksinën AstraZeneca kundër COVID-19 për njerëzit që vuajnë nga ngjarje të rralla të gjakderdhjes dhe se po heton gjithashtu raste të inflamacionit të muskujve të zemrës pasi janë vaksinuar.

Komiteti për Sigurinë e Produkteve Medicinale të Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) konsideron se sindroma e gjakderdhjes kapilare duhet të citohet si një efekt anësor i vaksinës AstraZeneca.

Është një gjendje në të cilën ndodh gjakderdhja nga venat më të vogla në muskujt dhe zgavrat e trupit, e karakterizuar nga ënjtje dhe rënie e presionit të gjakut.
EMA po zgjeron gjithashtu hetimin e saj në rastet e miokardit dhe perikarditit pas marrjes së vaksinave AstraZeneca, Pfizer, Moderna dhe Johnson & Johnson.

Të dhënat nga SHBA dhe Izraeli kanë sugjeruar që mund të jetë e mundur të vendoset një lidhje midis miokardit dhe perikarditit dhe vaksinës mARN, pasi një problem mjekësor më i lartë se sa pritej të ketë dalë te burrat më të rinj.

Top Channel

Të fundit