25/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Eurostat: Maqedonia e Veriut është vendi i tretë më i varfër në Evropë

Sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat, Maqedonia e Veriut është vendi i tretë më i varfër në Evropë. Më të varfër janë vetëm Shqipëria dhe Bosnja dhe Hercegovina.
Kjo donë të thotë se atyre u duhet decenie për të arritur standardet ekonomike të vendeve tjera të BE-së dhe se kanë potencial të dobët ekonomik.
Vendet me Bruto Prodhim Vendor më të madh në Evropë janë Luksemburgu dhe Irlanda, të dyja me 93 për qind mbi mesataren e BE-së. Shtet tjera me rezultatet shumë të mira janë Zvicra, Norvegjia, Danimarka dhe Holanda.
Në lidhje me vendet anëtare të BE-së, më se keqi është ranguar Bullgaria me 47 për qind nga mesatarja e BE-së.

Të fundit