22/02/2024
11.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Facebook ndalon reklamuesit e “pseudoshkencës”, përpiqet të godasë dezinformimin e koronavirusit

Kompanitë ishin në gjendje të përdorin interesin për të synuar audiencë të veçantë.

Por kompania tani ka ndaluar disponueshmërinë e asaj dhe disa kategorive të tjera pasi merret me histori të rreme rreth pandemisë.

Tema të tjera, përfshirë “teorinë e komplotit”, duket se janë zhdukur nga lista, dhe një zëdhënës i Facebook konfirmoi se kategori të tjera po fshiheshin pasi vlerëson kategoritë e ndryshme të audiencës.

Heqja erdhi pas një raporti që demonstronte se ishte e mundur të vini njerëz të interesuar në “pseudoshkencë” për shënjestrim me poste të veçanta, me sa duket lejimi i tyre që të synohen me informacion të rremë ose mashtrues.

Të dhënat e mbledhura nga ProPublica në vitin 2016 tregojnë se Facebook caktoi “pseudoshkencë” për përdoruesit në atë kohë, duke sugjeruar që kategoria të ishte në dispozicion për disa vjet, shkruan Independent.

Zëdhënësi i Facebook tha në emailin e saj se kategoria e pseudoshkencës duhej të ishte hequr në një përmbledhje të mëparshme.

Të fundit