18/06/2024
27.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Filipçe: Shfaqja e llojeve të reja të virusit nuk do të ndalet, një skenar i mundshëm është që të keni nevojë për një dozë të tretë të vaksinave

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce, tha se është e qartë se trendi i llojeve të reja të virusit korona nuk do të ndalet dhe shtoi se ka shumë të ngjarë që lloi delta të mos jetë lloi i fundit i këtij virusi.

Filipçe informon se ka një rritje të numrit të pacientëve të sapo diagnostikuar, por në këtë moment, sipas tij, nuk ka presion as në spitale, as në klinika.
Sipas tij, një nga skenarët e mundshëm është të kesh një rekomandim për dozën e tretë të vaksinave. Në varësi të situatës aktuale, thotë ai, ata do të diskutojnë masat e mundshme kufizuese që synojnë kryesisht ata që nuk janë vaksinuar.

Sepse nuk ka nevojë të vendosni rrezik shtesë për njerëzit që janë të vaksinuar, duke e ditur se kjo është mënyra e vetme për ne që të funksionojmë normalisht dhe të kthejmë jetën tonë në rrugën e duhur. Është e qartë se kriza vazhdon. Mund të zgjasë për shumë vite. Pra, ne i vëmë theksin vaksinimit – tha Filipçe.

Të fundit