24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fuere: Pozicioni i Varhejit për pranimin e “shqetësimeve bullgare” nuk ka logjikë, ai duhet të jep dorëheqje

Ish-evrodeputetit Ervan Fuere gjatë komentimit të komisarit evropian për Zgjerim dhe Politikë Fqinjësore Oliver Varheji, tha se “shqetësimet bullgare” do të jenë pjesë e procesit negociator të Maqedonisë së Veriut me BE-në. Ai tha se si mund të mbështesni “të gjitha shqetësime bullgare” dhe t’i bëni pjesë të procesit negociues, kur disa nga ato shqetësime janë kundër gjithë asaj që përkushtohet BE-ja.

“Plotësisht nuk ka logjikë… si mund të mbështesni “të gjitha shqetësimet bullgare” dhe t’i bëni pjesë e procesit negociator, kur disa nga ato shqetësime janë kundër tij dhe e gjithë asaj që përkushtohet Be-ja, derisa të tjerat janë në kundërshtim me paragjykimet e Gjykatës evropiane për të drejtat e njeriut. Komisari duhet të turpërohet nga vetvetja”, thekson Fuere.

Sipas tij, për shkak njoftimit të këtillë Varheji duhet të jep dorëheqje apo të detyrohet të jap dorëheqje.

Komisari i BE-së Varheji dje në Tuiter njoftoi se “BE-ja ka pranuar të gjitha shqetësimet bullgare seriozisht” dhe se ato do të jenë pjesë e procesit negociator të vendit me BE-në.

“BE-ja ka pranuar shqetësimet bullgare seriozisht dhe se ato tani do të jenë pjesë e procesit negociator. Tani është momenti për vendime të përgjegjshme. Ballkani Perëndimor duhet të jetë pjesë e BE-së”, shkroi Varheji në Twitter.

Të fundit