20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Furnizimi i Kosovës me dronë Bajraktar – Serbia kritika, por dhe ‘frikë’ Turqisë

Serbisë nuk i përshtatet asnjë konflikt me Turqinë – sepse kjo nuk është në interesin kombëtar serb. Këtë ka deklaruar Millosh Vuçeviç, ministër i Mbrojtjes në Serbi, i cili ka thënë se komandanti i ri i KFOR-it do të jetë një gjeneral turk.

“Turqia është një vend i madh, një fuqi dhe ka një ndikim të rëndësishëm politik dhe ekonomik në zonën e Ballkanit Perëndimor dhe ne duhet të kujdesemi që të kemi marrëdhëniet më të mira të mundshme me Turqinë, por ne e shikojmë këtë çështje. të Kosovës në mënyra krejtësisht të ndryshme, është interesante se kazermat e tyre ushtarake në Prizren quhen me emrin e Sulltan Muratit, që është një shoqatë e fortë për të gjithë ne në këtë rajon”, ka dekalruar Vuçeviç.

Ministër i Mbrojtjes në Serbi, ka thënë se kontingjenti më i madh i KFOR’it do të jetë nga Turqia.

“Kontigjenti më i madh i NATO-s në Kosovë, si pjesë e KFOR-it, do të jetë nga Turqia. Për herë të parë komandanti i KFOR-it vjen nga Turqia”, ka thënë Vuçeviç. Ministria e Mbrojtjes e Serbisë i ka dërguar notë proteste ambasadorit të Turqisë për shkak të ngjarjeve të fundit në Kosovë ku vendi u furnizua me dron bajraktar e që kjo nuk u prit aspak mirë nga politika e Beogradit.

Të fundit