24/05/2024
11.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fushatë e SPB-së Shkup për ndërmarrje të masave të përforcuara parandaluese për mbajtje të pajisjes mbrojtëse

Reparti për parandalim pranë SPB-së Shkup sot në bashkëpunim me “Skopje Siti Moll” para hyrjes në këtë objekt tregtar ka realizuar aksion parandalues në suaza të fushatës për mbrojtje nga virusi “Kovid-19”, me qëllim që të përkujtohen qytetarët në respektim të rreptë të protokolleve të përcaktuara nga Komisioni për Sëmundje Ngjitëse, veçanërisht mbajtja e maskave mbrojtëse, ndërsa në kontekst të fillimit me punë të qendrave tregtare dhe bastoreve.

Me këtë aktivitet projektues Reparti për parandalim planifikon t’i përfshijë të gjitha qendrat tregtare në rajonin e Qytetit të Shkupit, bastoret, ndërsa shfrytëzuesit do të informohen për nevojën e zbatimit sipas protokolleve të Komisionit për Sëmundje Ngjitëse pranë Ministrisë së Shëndetësisë.

Nga ana e nëpunësve policor, qytetarëve u ishin ndarë maska mbrojtëse dhe doreza të siguruara nga subjektet juridike të cilat ekonomizojnë me objektet në fjalë me shenjë se nëse nuk i respektojnë rekomandimet do të sanksionohen. Ministria e Punëve të Brendshme apelon te qytetarët t’i respektojnë vendimet e Qeverisë dhe të përdorin pajisje përkatëse mbrojtëse me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të tyre. sa/

Të fundit