17/06/2024
18.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gashi: Informacionet e mija janë se ndryshimet kushtetuese nuk do të kalojnë

Lideri i Alternativës, Afrim Gashi thotë se informacionet e tij janë se ndryshimet kushtetuese nuk do të kalojnë, sepse vetë mënyra se si u miratua propozimi në Kuvend flet për faktin se shumica qeverisëse nuk i intereson nëse do të kalojnë ndryshimet kushtetuese, por për të vënë në provë opozitën dhe për të ndikuar në rezultatin e ardhshëm zgjedhor.

Sa i përket bashkimit të opozitës shqiptare në një bllok të përbashkët, Gashi për “Lokalno” thotë se duhet të ngrihen mbi interesat personale, partiake e të tjera dhe të bashkohen jo vetëm për rrëzimin e BDI-së së korruptuar, sepse siç thekson ai tashmë po bëhet problemi më i vogël, por për shpëtimin e së ardhmes së fëmijëve dhe të rinjve, të cilët presin bashkimin, vendosmërinë dhe ofertën politike të tyre.

“Identiteti i çdo kombi mund të kërcënohet vetëm nga anëtarët e atij identiteti. “Propozimi francez” as nuk kërcënon dhe as nuk e forcon identitetin maqedonas. Maqedonasit janë një popull i veçantë, me gjuhën, shkrimin dhe kulturën e tyre, pavarësisht se si perceptohet nga të tjerët.

Mendoj se nuk ka nevojë për asnjë deklaratë, sepse një sjellje e tillë tregon inferioritet dhe dobësi”, vlerëson kryetari i Alternativës për deklaratën e dorëzuar të LSDM-së në Kuvend për Ilindenin.

Të fundit