13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjykimi kundër Latasit dhe Lazarovit u shty për më 19 qershor

Gjykimi kundër gazetarit Dragan Pavlović Latas dhe influencuesit Stefan Lazarov, të akuzuar për veprën penale “përhapje e materialit racist dhe ksenofobik përmes një sistemi kompjuterik”, u shty për më 19 qershor, pasi mbrojtja kërkoi që provat që disponon Prokuroria tu jepenttë plotë.në mënyrë që të mund të kryejnë mbrojtjen.

I akuzuari i parë Latas ka treguar se kërkon transkriptimin e përmbajtjes së kasetave që janë prova në procedurë, për të cilën përfaqësuesit e Prokurorisë thanë se i akuzuari kishte hapësirë ​​të mjaftueshme për të kërkuar nga ata të gjitha provat e nevojshme, por se nuk kishin asgjë kundër kërkesës së tyre, në lidhje me transkriptin e kërkuar, megjithëse theksuan se nuk kishte nevojë për të, ndërsa prokurori theksoi se provat që kanë të bëjnë me dokumentimin e kanalit të Llazarovit në YouTube dhe profilin e tij në Facebook nuk përmbajnë materiale të folura.

I akuzuari i parë ka kërkuar që të bashkëngjitet i gjithë emisioni që është objekt i aktakuzës për të mos dalë jashtë kontekstit.

“I gjithë emisioni mund të japë një përfundim, jo ​​thjesht një kontekst i nxjerrë nga një minutë dhe i komentuar si vlerësim personal, si për të qeshur”, tha Latas.

Mbrojtja qëndroi në qëndrimin se atyre duhet t’u sigurohen të gjitha provat e nevojshme në mënyrë që të mund ta përfundojnë mbrojtjen.

Rastin e udhëheq gjyqtarja Diana Gruevska Ilievska, e cila tha se mbrojtja ka pasur kohë të mjaftueshme për të kërkuar të gjitha provat që u nevojiten, por për të mos cenuar të drejtën e mbrojtjes, seanca do të shtyhet.

Sipas aktakuzës, dy të pandehurit përhapën një përfaqësim racist dhe ksenofobik të një ideje që promovon dhunën ndaj grave përmes një sistemi kompjuterik, gjë që shkaktoi reagime dhe një ndjenjë neverie dhe ankthi në publik.

Gjykata Penale për shkak të pranisë Latas i ka caktuar masën parandaluese, përkatësisht konfiskimin e përkohshëm të dokumentit të udhëtimit, gjegjësisht ndalimin e lëshimit të tij dhe ndalimin e kryerjes së disa aktiviteteve të punës lidhur me veprën penale, përkatësisht ndalimin e paraqitjeve publike që promovojnë përhapja e materialeve raciste dhe ksenofobike, ndërsa Lazarovit iu ndalua daljet publike.

Të fundit