03/03/2024
8.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Grkovska: Një boshllëk në sistemin tonë gjyqësor është ligji për konfiskimin e pasurisë në procedurë civile

Zv. kryeministrja përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, Sllavica Grkovska tha se ka zbrazëti në sistemin tonë ligjor është ligji për konfiskimin e pronës në procedurë civile.

“Pra kur konstaton se nuk ka mundësi për procedim penal, apo në terma popullorë, nëse e dimë që dikush ka qenë i papunë gjithë jetën dhe vozit një xhip 100.000 euro dhe ka një shtëpi 500.000 euro dhe nuk ka elemente për një vepër penale në Prokurori që në një procedurë e tillë civile do të mund të kontrollohet ligjshmëria e diçkaje që posedon”, tha Grkovska në “ClickPlus”.

Zv. kryeministrja theksoi se asnjëherë nuk është ndarë nga perceptimi i një qytetari të thjeshtë.

Sipas saj, sa herë që merren vendime, udhëhiqen nga ai perceptim.

“Të gjithë duam të jetojmë në një shoqëri më të mirë”, tha Grkovska.

Të fundit