25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

GULF OIL DHE GRANIT SIGURUAN 13.000 TESTET E PARA TË SHPEJTA PËR COVID 19

Dje, Ministria e Shëndetësisë pranoi 3,000 nga gjithsej 13,000 teste të shpejta për covid-19 që do të jenë falas për qytetarët dhe janë një donacion nga dy kompani, Gulf Oil dhe Granit. Kjo është teknologjia e fundit, e cila në 15 minuta përcakton nëse virusi i testuar covid-19 është i pranishëm në të testuarin
“Këto teste të shpejta janë falas për qytetarët dhe ato do të shpërndahen në të gjithë 13 spitalet në vend, në Klinikën për Sëmundje Infektive në Shkup, Spitalin e Përgjithshëm të Qytetit (GQH) ‘8 Shtator’, Instituti për Sëmundjet e Mushkërive te Fëmijët – Kozle dhe ISHP Instituti për Sëmundjet e Mushkërive dhe Tuberkulozit-Shkup, dhe do të përdoret për të përcaktuar nëse pacientët e dyshuar janë pozitivë për covid-19, “tha Ministria e Shëndetësisë.
“Kompania jonë ka qenë aktive pjesëmarrëse në luftën kundër covid-19 që nga fillimi i pandemisë dhe do të vazhdojë të ndihmojë qytetarët atje ku është më e nevojshme. Ne besojmë se testet e shpejta që ne dhurojmë do të zvogëlojnë periudhën e pritjes dhe do të lejojnë profesionistët e kujdesit shëndetësor të përgjigjen më shpejt dhe të trajtojnë pacientët. “Shpresojmë që më shumë kompani si Granit të shfaqen dhe të bashkohen me veprimin tonë proaktiv.” – thonë menaxhmenti i kompanisë Gulf Oil./Tv Koha/

Të fundit