24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

GULF OIL KËRKON BARAZIMIN E AKCIZËS SË NAFTËS EKSTRA TË LEHTË ME DIZELIN

Për të zvogëluar abuzimin e vajit ekstra të lehtë, ndryshimet në rregulloret e akcizave janë të nevojshme për të parandaluar efektet e dëmshme. Për momentin, 90% e importit të përgjithshëm të karburantit shtesë përfundon si lëndë djegëse, në vend të karburantit për ngrohje, gjë që u jep qytetarëve tanë karburant me cilësi të dobët që kontribuon në amortizimin më të shpejtë të automjeteve të tyre, dhe ndër të tjera është 100 herë më i dëmshëm sesa karburanti dizel.

Ky abuzim jo vetëm që dëmton qytetarët dhe mjedisin, por dëmton edhe buxhetin e shtetit për shuma të mëdha, të cilat në vend që të përdoren për t’u marrë me Covid-19 ose për të investuar në promovimin e vendit tonë, përfundojnë në xhepin e dikujt. Për më tepër, kompanitë e shpërndarjes janë dëmtuar, të cilat në vend që të përmirësojnë funksionimin e tyre, janë të detyruar të merren me këtë situatë në mënyra të ndryshme që marrin kohë dhe burime për punë, dhe sigurisht që ekziston një konkurrencë e padrejtë që krijohet falë situatës aktuale.

Barazimi i taksës së akcizës do të thotë që askush nuk do të ketë ndonjë përfitim apo motiv për të vazhduar përdorimin e Jashtëzakonshëm si karburant, dhe ky ndryshim do të rrisë më tej stabilitetin e tregut dhe do të rregullojë rrjedhën e naftës dhe produkteve të naftës, por përfitimet do të ndjehen nga pjesëmarrësit e tjerë në treg.

Ne i bëjmë thirrje Qeverisë së RSM që të marrë masa dhe veprime konkrete për rregullimin e funksionimit dhe në fund të barazojë taksën e akcizës për naftë ekstra të lehtë me akcizën e karburantit dizel.

Gulf Oil- Shkup

Të fundit