16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në Qendërn “LOJA” hapet ekspozita “Mapping Tetovo” nga artisja turke Aysun Altindag

Mbrëmë në qendrën për Bashkëpunim Ballkanik Loja në Tetovë është hapur ekspozita Mapping Tetovo apo Hartëzimi I Tetovës. Sipas drejtorit të kësaj qendre Bujar Luma, kjo nuk është thjeshtë një hartë por është një skenim artistik I qytetit të Tetovës me të gjitha komponentat e saj. Kjo hartë sipas tij, I ka munguar Tetovës dhe do të jetë edhe online për të interesuarit.

Artistja turke Aysun Altındağ, është një krijuese e cila motivohet nga eksplorimi i botës dhe qëllimi i saj është bashkëveprimi me njerëzit. Sipas Qendrës LOJA, nëpërmjet kësaj ekspozite, do të ndihmohet qyteti i Tetovës në mënyrë që t’i bashkohet familjes së qyteteve që kanë edhe harta,-duke ofruar jo vetëm hartën e parë të qytetit, por një hartë të ilustruar.

Të fundit